Veel steunbetuigingen na overlijden 18-jarige fietser op A19 in Menen

Redactie KW

“De jongeman waarmee iedere vader zijn dochter wil zien thuiskomen”. Het regent steunbetuigingen na het dramatische en onbegrijpelijke ongeval dat vrijdagnacht het leven van Nicolas Rogier (18) heeft geëist.

Over de precieze omstandigheden van het ongeval bestaan nog altijd erg veel vragen, maar wat vaststaat is dat Nicolas zich, om een nog onverklaarbare reden, met zijn fiets op de autosnelweg A19 bevond. Hij reed er tegen het verkeer, komende uit Ieper, in en werd rond 2u30 aangereden door een Nissan personenwagen die in de richting van Kortrijk reed. De klap was genadeloos en Nicolas overleefde de aanrijding niet.

Het koppel dat zich in de Nissan bevond raakte niet gewond, maar de man en vrouw zijn zwaar aangedaan door het voorval. Uit hun verklaring blijkt dat Nicolas, met zijn fiets, plots voor hen opdook. Een aanrijding kon niet meer vermeden worden. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat Nicolas precies bezielde om met de fiets op een autosnelweg te gaan rijden, maar voor zijn ouders, zijn familie en vrienden werd hun wereld overhoop gehaald.

“Rond 4 uur ‘s morgens werden we door de politie wakker gebeld”, aldus Kathy Duyck. De mama van Nicolas zit volledig in zak en as door het verlies van haar zoon. “Hij had met vrienden afgesproken op een fuif en zou daar ten laatste om 3u30 vertrekken. We weten dat hij vroeger dan verwacht is weg gegaan, maar we weten niet waarom. Veel vragen die waarschijnlijk voor altijd onbeantwoord zullen blijven. Nicolas was een regelrechte optimist. Hij zag altijd het goede, waar anderen vaak enkel het negatieve zagen. Hij zat boordevol liefde, je kon er onmogelijk kwaad op zijn. Hij ging graag op stap en we hamerden er iedere keer op dat hij nooit alleen mocht rijden en dat hij altijd voorzichtig moest zijn. Wat er die avond juist is gebeurd weten we niet, maar Nicolas komt nooit meer terug”.

Geliefd bij voetbalploeg en KSA

Dat de jongeman een geliefd persoon was, blijkt al snel uit de stortvloed aan steunbetuigingen en berichten van ongeloof. “Als jeugdtrainer moeten we altijd objectief zijn, maar met jou was dat niet mogelijk”, David Colloart, de jeugdtrainer van zijn geliefde voetbalploeg, wikt en weegt zijn woorden. “Er was meteen een klik, je was een buitengewoon iemand. Je was geen ster maar je schitterde. Je bent de jongeman waarmee iedere vader zijn dochter wil zien thuiskomen“.

Ook vanuit de kant van de KSA, waar Nicolas leider was, klinkt zowel emotioneel als vol ongeloof. “Je was een geboren KSA-leider, de leutemaker van de groep. Je was de kerel op wie iedereen altijd kon rekenen. In de hemel zijn ze alvast een ster rijker”.

De uitvaartplechtigheid van Nicolas zal plaatsvinden op zaterdag 23 februari, in het aula van het crematorium van Kortrijk.

(CLEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier