Vader van vier kinderen sterft na botsing met elektrische fiets met laadkooi van prei

Lieven Leyn (53) laat vier kinderen na. © LVA
Lieven Vancoillie

Lieven Leyn (53) was een graag gezien man in Meulebeke, waar hij actief was in tal van organisaties.

De fietser die dinsdagavond in Meulebeke om het leven kwam, is de 53-jarige Lieven Leyn. Hij woonde aan de Veldstraat in Meulebeke, op 2,5 kilometer van de plaats van het ongeval. Hij werd in het Kortrijkse geboren en volgde later de liefde en kwam in Meulebeke wonen. Hij werkte als projectingenieur bij Betafence (vroegere Bekaert) in de afdeling in Stasegem.

Hij was dinsdagavond met zijn elektrische fiets van het werk op weg naar huis. In de Meulebekestraat in Ingelmunster reed hij op een preikooi, die langs de kant van de weg stond. Volgens het parket van Kortrijk was de kooi niet verlicht en stond die deels op de rijweg. De man raakte de kooi en kwam zwaar ten val.

Het ongeval gebeurde langs de Meulebekestraat in Ingelmunster.
Het ongeval gebeurde langs de Meulebekestraat in Ingelmunster.© LVA

Vader van vier kinderen

Voorbijgangers verwittigden de hulpdiensten, die hem ter plaatse nog reanimeerden. Daarna werd de Meulebekenaar in levensgevaar naar het AZ Delta in Roeselare overgebracht, waar hij later op de avond aan de verwondingen is overleden. Hij was de vader van vier kinderen : Bavo (26), Ward (24), Anna (21) en Sam (17). De twee oudste kinderen werken, Anna is bijna afgestudeerd en Sam loopt school in het VTI in Tielt. De moeder van de kinderen is Annick Vankeirsbilck uit Meulebeke, met wie hij niet meer onder één dak woonde.

Lieven was een graag gezien man, die zich in Meulebeke en Marialoop inzette voor verschillende organisaties. Zo was hij vele jaren voorzitter van het oudercomité van de basisschool in Marialoop en zette hij zich onder meer in voor 11.11.11 en voor Zorgen Grenzen Meulebeke, die jaarlijks de bekende ontbijtactie organiseren. Wanneer de uitvaart is voorzien, is nog niet bekend. (LVA)

(LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier