Vader van verongelukte Jelle: “Dankbaar dat we zo’n zoon hadden”

Redactie KW

Familie, vrienden en tal van jonge muzikanten en kennissen nemen zaterdagochtend in een volle Sint-Pieterskerk afscheid van de 24-jarige Jelle Tommeleyn die vorige zondag om het leven kwam.

De jongen kwam vorige zondag ‘s ochtends vroeg om het leven toen hij en zijn vriendin in Lichtervelde werden aangereden door een auto. De bestuurder ervan pleegde vluchtmisdrijf en werd achteraf opgepakt. Jelle Tommeleyn was een bijzonder geliefde drummer die actief was in een drietal muzikale bands en als drumleraar. Vooraan in de kerk stond dan ook zijn drumstel.

Leden van de band waarin Jelle speelde staken een kaars aan rond zijn kist.
Leden van de band waarin Jelle speelde staken een kaars aan rond zijn kist.© KDS

“Het was onmogelijk om Jelle niet leuk te vinden”, schreef onze redacteur en vriend van Jelle, Tim Vansteelandt, deze week in onze krant. “Hij was de vriend van iedereen”, vertelde hij. Tijdens de afscheidsplechtigheid in de Sint-Pieterskerk werden op een groot scherm vooraan in de kerk foto’s van Jelle getoond. Beelden van een drummende Jelle, van de jongen met zijn vrienden, met zijn bands. Bij de aanvang van de begrafenis nam de vader van het slachtoffer het woord. “Wij zijn dankbaar dat wij zo’n zoon als Jelle mochten hebben”, zei hij. “Jelle was ‘beire’, hij was heel goed in alles wat hij deed.” Opmerkelijk: de vader wou uitdrukkelijk zeggen dat ‘het niet verboden was om te lachen bij een aantal leuke foto’s van Jelle die op het grote scherm werden geprojecteerd.

Op het gedachteniskaartje staat vooraan een beeld van drummende Jelle.
Op het gedachteniskaartje staat vooraan een beeld van drummende Jelle.© KDS

De dienst verliep heel sereen, aangrijpend ingetogen. Talloze mensen – de rij aanschuivende mensen stond tot aan het stadhuis van Torhout – gingen ter offerande om de familie en de vrienden hun steun te betuigen. Tijdens de begrafenis was er ook heel wat muziek te horen van de drie bands waarvan Jelle deel uitmaakte. De begrafenis duurde ruim een uur en driekwartier. Op het gedachteniskaartje staat vooraan een beeld van drummende Jelle. Er zijn teksten van zijn ouders, van zijn vriendin en van de bands. (JG)

“Het was onmogelijk om Jelle niet leuk te vinden”© KDS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier