Twee mannen aangehouden na brand bij kasteel van Ryckevelde in Sijsele

Redactie KW

In een bijgebouw van het kasteel van Ryckevelde – zelf ook een klein kasteel – op de grens van Sijsele en Oedelem is zondagavond even voor 22 uur een zware brand uitgebroken op de zolderverdieping, die als loft ingericht is.

De bewoners zagen plots vlammen en alarmeerden de hulpdiensten. Eenmaal ter plaatse, was de volledige verdieping al gevuld met een dikke rook. De brandweer had de situatie relatief snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de volledige verdieping en woning onbewoonbaar is. De schade is dan ook heel groot.

Omdat de oorspronkelijke melding voor een zware uitslaande brand in het kasteel van Ryckevelde was, werd heel wat materieel opgeroepen. Uiteindelijk bleek het dus om het bijgebouw te gaan, al is die benaming relatief. Het gebouw heeft namelijk zelf veel weg van een kasteel. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. Niemand raakte gewond.

Vermoeden van kwaad opzet

Het parket laat dinsdagmiddag weten dat er twee mannen zijn aangehouden. Er zouden aanwijzingen zijn dat de 53-jarige en 63-jarige man in aanmerking komen voor de opzettelijke brandstichting. De feiten zouden verband houden met een geldkwestie.

(JVM/MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier