Twee kinderen uit zee gehaald in Koksijde, één slachtoffer tijdlang bewusteloos

Redactie KW

Aan het strand van Koksijde zijn maandag twee kinderen door de reddingsdiensten uit de zee gered. Dat bevestigt de politie van de zone Westkust.

Maandagavond zijn twee kinderen in de problemen geraakt in zee in het centrum van Koksijde- aan-zee. Het incident deed zich rond 18 uur voor in een bewaakte zone in het centrum van Koksijde-Bad. Een volwassen man met drie kinderen waren in zee richting een zandbank afgedreven, maar door de onderstroom geraakten ze in de problemen. De redders die het viertal in de gaten had, zagen dat de volwassen man met één kind het strand toch kon bereiken, maar de twee andere kinderen geraakten niet zelf tot aan het strand. De redders zijn onmiddellijk er naar toe gegaan, en konden de twee kinderen op het droge brengen.

Een achtjarige jongen was relatief snel aan de beterhand. Het negenjarige slachtoffer was wel buiten bewustzijn en moest gereanimeerd worden. Beide kinderen, afkomstig uit Lessen (Henegouwen) werden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar zullen ze de nacht op intensieve zorgen moeten doorbrengen, omdat ze water in de longen hebben. Hun toestand is niet kritiek.

(JT/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier