TUI Belgium evacueerde 28 reizigers uit risicogebied rond Athene

24/07/18 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:15

In het gebied rond de Griekse hoofdstad Athene, dat door twee grote bosbranden wordt geteisterd, verbleven maandag 32 reizigers die via TUI Belgium een verblijf hadden geboekt in hotel Ramada Attika.

TUI Belgium evacueerde 28 reizigers uit risicogebied rond Athene

Maandagavond werden 28 onder hen per boot uit het gebied geëvacueerd naar de haven van Piraeus. De reisleiding van TUI heeft hen meteen opgevangen en een overnachting aangeboden in een hotel ter plaatse. "Twee reizigers zijn op eigen initiatief naar hetzelfde hotel geraakt. Rond de 2 overige vakantiegangers volgen we de situatie nauwgezet op in samenwerking met de Belgische en lokale overheid", klinkt het in een mededeling van TUI Belgium.

Op de andere vakantieplaatsen rond Athene is er op dit moment geen probleem. Deze reizen gaan normaal door voor de mensen ter plaatse en voor wie binnenkort vertrekt.

TUI volgt sinds het uitbreken van de branden de situatie op de voet met de eigen teams ter plaatse, de internationale teams van de TUI Group, de hoteliers, de lokale overheden en het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!