Trein kan niet tijdig remmen voor auto op spoorwegovergang in Rumbeke

01/11/17 om 12:41 - Bijgewerkt om 18:08

In Roeselare heeft een trein woensdagmiddag een auto aangereden op een overweg. Daardoor was het treinverkeer een tijdlang onderbroken tussen Lichtervelde en Kortrijk. Sinds 13.05 uur is opnieuw één van de twee sporen beschikbaar. Dat meldt woordvoerder Frédéric Petit van spoorinfrastructuurberheerder Infrabel.

Trein kan niet tijdig remmen voor auto op spoorwegovergang in Rumbeke

De aanrijding gebeurde omstreeks 11.45 uur.

Een vrouw in een rode wagen botste nabij de overweg langs de Guido Gezellelaan met een trein richting Kortrijk. De auto werd meer dan honderd meter verder gesleurd. De vrouw kon door de brandweer uit het autowrak bevrijd worden. Ze werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Ondertussen gaf het parket meer info over de omstandigheden van het ongeval. "Een vrouw van 78 stond met haar voertuig dwars op de sporen, met de passagierskant naar de aankomende trein gericht. De treinbestuurder zag het voertuig en remde, maar kon een aanrijding niet meer vermijden. Alles wijst erop dat de vrouw op de sporen stond te wachten op de trein. Wellicht gaat het dus om een wanhoopspoging."

De vrouw raakte gewond, maar verkeerde niet in levensgevaar. Ze werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

In de trein zat een 80-tal reizigers. Zij konden omstreeks 12.25 uur op een vervangbus overstappen. "Dat is relatief vlot gegaan", aldus Petit.

Het treinverkeer was volledig onderbroken tussen Lichtervelde en Kortrijk. Sinds 13.05 uur kon het treinverkeer opnieuw over één spoor, maar de treinen moesten wel voorzichtig rijden langs de plaats van het ongeval. Dat veroorzaakte nog zware gevolgvertragingen, aldus Petit. Tegen 18.00 uur waren beide sporen weer in gebruik.

Trein kan niet tijdig remmen voor auto op spoorwegovergang in Rumbeke

De NMBS legde vervangbussen in. Daarnaast werden de treinen in de mate van het mogelijke lokaal omgeleid.

(Belga/JB/Red. - Foto's JB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!