Tractor in Ardooie rijdt in op zes wielertoeristen, Wevelgemnaar overlijdt ter plaatse

© (Foto NS)
Redactie KW

Het zware ongeval, waarbij een tractor ingereden is op een groepje wielertoeristen, gebeurde op de kruising van de Burgerleenstraat en de Beverensestraat in Ardooie. Eén man uit Wevelgem overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Zes wielertoeristen uit de regio Wevelgem fietsten langs de Beverensestraat en juist onder de brug, langs de E403, liep het grondig mis. De wielertoeristen moesten uitwijken voor een tractor met aanhangwagen en kwamen zo ten val. De aanhangwagen was gevuld met containers met bloemkolen.

Eén wielertoeristuit Wevelgem belandde onder de tractor en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een andere wielertoerist liep heel erge verwondingen op en werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. De andere vier wielertoeristen zijn in shock en eerder lichtgewond.

De hulpdiensten en dit samen met de MUG-heli kwamen ter plaatse. De brandweer van Ardooie en de politiediensten waren ook aanwezig. Het parket stelt alvast een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier