Tractor boort zich in garage in Waregem

De zware tractor sloeg een gat in de gevel. © LSi
Redactie KW

Langs de Westerlaan in Waregem boorde een zware Fendt-tractor zich vrijdagnamiddag rond 13.45 uur in de hoek van de garage aan de woning van Christian Acke.

De tractor met kipwagen van grond- en wegenwerkbedrijf Willems-De Vlieger uit Sleidinge (Evergem) kwam uit de richting van de wegenwerken aan het station en reed richting Zeswegen. Op de natte en gladde kasseistenen van de weg begon het gevaarte wellicht heen en weer te dansen, waardoor het alle grip verloor. De tractor en kipwagen sloegen in schaar en kwamen ter hoogte van stoelen- en tafelspeciaalzaak Idekor in de hoek van een woning terecht.

De zware tractor sloeg een gat in de gevel. “Ik zat boven en hoorde een enorme knal”, vertelt bewoner Christian Acke. “Ik dacht eerst aan een gasontploffing. Ik kwam naar beneden en toen ik de deur opende, zag ik een mastodont van een tractor in mijn gevel staan.”

In de garage stond de Mercedes Vito van Christians broer gestald. Omdat ook de garagepoort beschadigd raakte, kan het voertuig voorlopig de garage niet verlaten. Het voertuig raakte wel niet beschadigd. De brandweer snelde ter plaatse om de garage te stutten. Christian kreeg de raad zo snel mogelijk de verzekeringsmaatschappij en een aannemer te contacteren. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De zware tractor liep nauwelijks een schrammetje op door de knal.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier