Tachtig mensen geëvacueerd uit academie in Brugge na aangestoken brand

De gang en het trappenhuis van de academie zijn verzegeld. © JVM
Redactie KW

Even na 18.30 uur is in de Brugse academie in de Katelijnestraat brand uitgebroken.

De brand ontstond op het gelijkvloers in een ruimte onder een trap die als stockruimte dienstdoet. Iemand die door de gang liep en rook opmerkte, sloeg alarm. Samen met een leerkracht en iemand van het secretariaat probeerden ze eerst met poederblussers en een brandslang zelf de vlammen te lijf te gaan, maar de dichte verstikkende rook verhinderde dat. Acht klassen van het volwassenenonderwijs, dat de lokalen van de academie gebruikt, werden geëvacueerd.

In eerste instantie werden zo’n 20 aanwezigen geëvacueerd en later werden ook andere klassen van het volwassenenonderwijs ontruimd, zodat een 80-tal mensen de gebouwen moest verlaten.

De brand in de academie is aangestoken. Er werd een deskundige aangesteld. De dader(s) staken kleren in brand. De gang en het trappenhuis van de academie zijn verzegeld.

Schade valt mee

“Er werden twee brandhaarden gevonden in de berging, maar op het eerste gezicht is van brandversnellers geen sprake. De conciërge raakte bevangen door de rook en ook de schade aan het gebouw valt mee. Er zijn nog geen verdachten opgepakt”, aldus het parket donderdag.

(JVM/MF)

https://www.youtube.com/watch?v=mm1AaGhTaNI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier