Stomdronken bestuurder belandt met auto naast E40 in Mannekensvere: rijbewijs ingetrokken

15/03/19 om 13:48 - Bijgewerkt om 13:46

Een bestuurder is vrijdagmorgen lichtgewond geraakt na een ongeval op de E40 in Mannekensvere. De man bleek stomdronken en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken.

Stomdronken bestuurder belandt met auto naast E40 in Mannekensvere: rijbewijs ingetrokken

© BB

Het ongeval gebeurde omstreeks 7.45 uur in de richting van Jabbeke, kort voor het tankstation in Mannekensvere. De bestuurder uit Ronse haalde met zijn Renault Megane een rij voertuigen in. Toen hij opnieuw invoegde op de rechter rijstrook, viel de man volgens zijn verklaringen in slaap. Hij bleef naar rechts rijden en belandde uiteindelijk naast de autosnelweg.

De hulpdiensten werden meteen opgeroepen door automobilisten die het ongeval zagen gebeuren. Enkele bestuurders zetten zich aan de kant en hielpen het slachtoffer uit het voertuig. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij was stomdronken. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken, zo bevestigt de politie.

(BB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!