Sporen van opzettelijke brandstichting na brand in leegstaand ziekenhuis in Oostende

Redactie KW

Volgens het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge zijn er alleszins elementen die in de richting van opzettelijke brandstichting wijzen. Er zijn nog geen verdachten opgepakt.

Het vuur ontstond zondagavond rond 22 uur in een leegstaand gebouw langs de Nieuwpoortsesteenweg. In het gebouw was lange tijd het ziekenhuis Sint-Jozef gevestigd. Na een fusie met het Heilig Hart-ziekenhuis, veranderde de naam in 1999 in AZ Damiaan. Het oude gebouw in de Nieuwpoortsesteenweg wordt al enkele jaren niet meer gebruikt en zou sowieso afgebroken worden.

Het parket heeft een deskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken. Uit de analyse blijkt nu dus dat het wellicht om opzettelijke brandstichting gaat.

De afgelopen maanden kreeg Oostende al met meer dan vijftien brandstichtingen af te rekenen. In twee dossiers zit een verdachte in de cel, maar de meeste zaken blijven momenteel onopgehelderd. Volgens het parket zijn er momenteel geen linken tussen die zaken en de brand van zondagavond.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier