Schoorsteenbrand in Oostrozebeke, woning loopt geen schade op

© Julien Cluyse
Redactie KW

De brandweer van Ingelmunster werd maandagavond omstreeks 18 uur opgeroepen voor schoorsteenbrand in de Stationstraat in Oostrozebeke.

“Wij hadden het brandje vrij vlug onder controle zonder dat de woning enige rook of andere schade opliep. De brandweerdienst van Beveren-Leie was als dichtste vlug ter plaatse, maar wij hebben de klus geklaard. Er was nagenoeg ook geen rookschade op de boven verdieping.”

De brand brak uit bij het jonge echtpaar Conny Beels en Yves D’Hondt. We vroegen Conny hoe zij op de hoogte geraakte van het brandje. “Ik had pas voor de gezelligheid het haardvuur aangemaakt en was me van geen verder onheil bewust toen ik plots een telefoontje kreeg van bewoners uit de andere straat (Nijverheidsstraat) die me vertelden dat de vlammen uit onze schouw sloegen. Daarop heb ik meteen de brandweer gealarmeerd. Gelukkig liep de woning geen enkele schade op. Ook op zolder was er nagenoeg geen rookontwikkeling alleen hing er een beetje een rookgeur, maar verder was er niets aan de hand en werd het vuurtje vlug gedoofd door de brandweer die aanrukte met een ladderwagen. Tegen de klok van 19 uur kon de brandweer vertrekken en werd de Stationstraat, die door de politie gedeeltelijk was afgesloten, weer vrijgegeven worden.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier