Russische vrouw overleden na val op ijspiste in Brugge

De ijspiste was op het moment van de feiten gesloten voor publiek. © Benny Proot
Redactie KW

De ijspiste was op het moment van de val gesloten voor het publiek.

Valentina M. was samen met een vriendin in Brugge op vakantie om hier Nieuwjaar te vieren. Tijdens oudejaarsnacht besloot de 43-jarige vrouw om de schaatspiste op de Markt op te gaan om te dansen. Een idee dat ook enkele andere feestvierders blijkbaar hadden. De ijspiste was op dat moment nochtans gesloten en dus niet toegankelijk voor het publiek. Omstreeks één uur liep het tijdens de danspartij echter gruwelijk fout. Ze verloor het evenwicht en viel op haar hoofd. Valentina verloor het bewustzijn en de hulpdiensten werden verwittigd.

Onderzoek gestart

Die voerden aanvankelijk een neurologisch onderzoek uit ter plaatse. De vrouw leek op het eerste zicht in orde, maar om geen risico’s te nemen vroeg de arts haar toch om mee naar het ziekenhuis te gaan. Dat zag ze echter niet zitten en ze besloot om zich verder niet te laten onderzoeken. Omstreeks acht uur ‘s morgens – dus zo’n zeven uur na de valpartij – werden de hulpdiensten echter opnieuw opgeroepen.

Deze keer moesten ze zich naar een Bed & Breakfast in de Beenhouwersstraat in het centrum van Brugge haasten. Daar troffen ze de Russische vrouw in bed aan. Ze bewoog niet meer en werd in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Daar verklaarden de dokters de vrouw niet veel later hersendood is. Dinsdagnamiddag overleed de vrouw in het ziekenhuis. Er komt geen verder onderzoek naar het overlijden. Volgens de arts was er immers een duidelijk causaal verband tussen de val op de ijspiste en haar overlijden.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier