Redders ‘sluiten’ eventjes de zee om bejaarde man te reanimeren

Redactie KW

De Oostendse redders hebben donderdagnamiddag een bewusteloze man uit zee gered. Het slachtoffer, een zeventiger uit het binnenland, was onwel geworden in het water.

Redders op een reddingsboot hadden de man, die roerloos en met het hoofd in het water lag, opgemerkt en meteen alarm geslagen. Ze haalden de drenkeling uit het water en startten in afwachting van de komst van de hulpdiensten meteen aan de reanimatie. Alle badgasten moesten op dat moment uit zee komen, omdat het voor de redders tijdens de reanimatie niet meer mogelijk was om de zee te controleren. Het reanimeren nam een half uur in beslag, de man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

“De redders hebben heel alert gereageerd. De communicatie tussen de verschillende diensten verliep vlot. Ook de samenwerking met het Beach Team was nuttig. Zij stelden een perimeter in en verzamelden in afwachting van de komst van een scherm van de brandweer parasols en handdoeken van strandgangers om de reanimatie af te schermen van het publiek”, zegt hoofdredder Jonathan Devos. Een uur na de feiten ging de zone opnieuw open en mocht iedereen opnieuw het water in.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier