Rechter in beroep milder voor jongeman die achter stuur zat bij dodelijk ongeval van vriend

Redactie KW

Een deel van de effectieve gevangenisstraf werd omgezet in een voorwaardelijke straf.

De politierechter was in november 2014 helemaal niet mals voor Mick P. (22) uit Poperinge die een ongeval veroorzaakte waarbij zijn vriend Laurens Ingelaere (22) op 14 december 2013 om het leven kwam. De beklaagde werd veroordeeld tot twee jaar cel waarvan één jaar effectief, een rijverbod van vijf jaar waarvan twee jaar effectief en een effectieve boete van 1.200 euro.

De man tekende beroep aan tegen het vonnis. Zijn raadsman hoopte de rechter milder te kunnen stemmen en dat lukte, want de twee jaar effectieve celstraf werd herleid tot twee jaar met uitstel. De bijkomende veroordelingen blijven ongewijzigd.

Mick P. raakte met zijn bestelwagen een verlichtingspaal op de Noorderring in Vlamertinge. Laurens Ingelaere overleed aan de zware verwondingen. Mick P. had 2,96 pro mille in zijn bloed en reed volgens de deskundige zeker 100 km per auto, en met een auto waarvan drie banden een verschillende spanning hadden. Meester Geert Dumolein zei dat Mick P. het ongeval had kunnen vermijden als hij maar enige verantwoordelijkheidszin aan de dag had gelegd. “Jje moet beseffen dat als je snel rijdt en dan nog met een serieuze overschrijding van het toegelaten alcoholpromille, je eigenlijk vraagt om moeilijkheden”, aldus meester Geert Dumolein.

Meester Sylvain Colaert beweerde dat zijn cliënt geen alcoholprobleem heeft en echt begaan was met wat zijn vriend overkwam. De beklaagde zelf drukte tijdens de zitting zijn grote spijt over wat er voorviel.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier