Quality Bakery De Fruyt van ramp gespaard

Chef-technieker Patrick D'hoop van de firma Van den Broucke uit Zuienkerke, gespecialiseerd in bakkerijmachines, stond meteen klaar om de bakker te depanneren. © PH
Redactie KW

Bij Quality Bakery De Fruyt nv langs de Leiteweg in Ruddervoorde is zondagavond kort voor middernacht brand uitgebroken. Enkele werknemers werden rook en brandgeur gewaar en namen daarop meteen het heft in eigen handen.

De motor van een machine vatte vuur door een technisch defect. Het aanwezige personeel in de bakkerij ging de brand zelf te lijf en kon de vlammen doven. De brandweervoorpost Ruddervoorde kwam als eerste te plaatse om de defecte machine te koelen en het gebouw te ventileren. De korpsen van Oostkamp en Torhout kwamen bijstand verlenen. De schade bleef beperkt en niemand raakte gewond.

De brandweervoorpost Ruddervoorde kwam als eerste ter plaatse.
De brandweervoorpost Ruddervoorde kwam als eerste ter plaatse.© AFr

De verantwoordelijke van de werkploeg belde werkgever Bart De Fruyt op en ging, niet zonder enig risico, op zoek naar de oorzaak. Het bleek een storing aan een magnetisch ventiel van de brander die de ovens opwarmt, te zijn. Daardoor kwam er olie op de warme motor terecht. Samen met enkele medewerkers slaagde hij er in om de vlammen te doven. Een ramp werd vermeden. (PH/AFr)

Door het snelle blussen bleef verdere schade, gelukkig, uit bij Quality Bakery De Fruyt.
Door het snelle blussen bleef verdere schade, gelukkig, uit bij Quality Bakery De Fruyt.© PH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier