Poolse Wevelgemnaar (52) wil wieldop oprapen op snelweg, dodelijke klap was onvermijdelijk

Redactie KW

Op de E403 Kortrijk-Brugge ter hoogte van Wevelgem is zondagnamiddag iets voor 16 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Een Poolse Wevelgemnaar van 52 jaar wilde zijn verloren wieldop oprapen op de snelweg. Een aankomende wagen kon de man niet meer ontwijken.

Adam Jacobczak (52) verloor op de E403 richting Brugge zondagnamiddag zijn wieldop. Hij wilde het voorwerp snel oprapen en stopte op de snelweg. De Poolse Wevelgemnaar zette zijn knipperlichten aan en liep de weg op. Nog voor hij de middelste rijstrook bereikte, liep het mis. Devijftiger werd gegrepen door een Citroën en kwam met een harde klap neer.

Getuigen van het ongeval en de aangesnelde hulpdiensten probeerden de man tevergeefs nog te reanimeren. Adam Jacobczak overleed ter plaatse. Omdat de omstandigheden van het ongeval duidelijk waren, besliste het parket geen deskundige te sturen.

De jonge bestuurder van 22 kon de man onmogelijk ontwijken. Hij verkeerde in shock na het ongeval en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Door het ongeval was de rechterrijstrook tijdelijk niet toegankelijk. De hinder bleef beperkt.

(Belga/OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier