Politie treft dronken Fransman (en zijn hond) aan tussen de bomen

07/12/17 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:57

Donderdagmorgen iets voor 5.30 uur merkte een ploeg van de politie van Bredene/De Haan tijdens hun patrouille op de Driftweg in De Haan een beschadigde auto met Franse nummerplaat op tussen de bomen en struiken langs de weg, dwars op een private inrit.

Politie treft dronken Fransman (en zijn hond) aan tussen de bomen

Bij nazicht stelden ze vast dat er een persoon en een hond in het voertuig zaten. De man was wat bebloed en zat met de ogen dicht in het voertuig, maar kon al snel gewekt worden. Hij was licht gewond.

De 30-jarige Fransman was met zijn Citroën Xantia van de weg geraakt, had daarbij een aantal bomen en struiken aangereden en was ten slotte tot stilstand gekomen op een private inrit. Bij de procedure alcohol in het verkeer legde hij een positieve ademtest af en ook bij de procedure drugs in het verkeer was de speekseltest positief. De man bevond zich in staat van openbare dronkenschap en werd ter ontnuchtering opgesloten in de politiecel. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingehouden. De hond werd voorlopig in de kennel bij de politie ondergebracht. Het voertuig diende getakeld te worden.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!