Pittemse die Pool doodreed en vluchtmisdrijf pleegde riskeert zwaardere straf in beroep

25/11/17 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:37

Een 25-jarige vrouw uit Pittem die in 2015 een Poolse man doodreed en vluchtmisdrijf pleegde riskeert in beroep een strengere straf. "De beklaagde wachtte zeven uur om de politie te bellen. Een effectieve celstraf is niet nodig, wel een duidelijk signaal."

In de nacht van 29 op 30 augustus 2015 keerde de 25-jarige Lore N. uit Pittem rond 4 uur terug van haar werk in een feestzaal. Kennissen van haar hadden er hun huwelijk gevierd waardoor ze na haar shift nog even was blijven plakken. Op het kruispunt van de Egemsesteenweg en de Ringlaan in Tielt reed de jonge vrouw een 26-jarige Pool aan die het rode licht had genegeerd en naast het zebrapad de weg overstak. De man werd 43 meter ver weggeslingerd en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. In plaats te stoppen en zich over het slachtoffer te ontfermen reed Lore N. recht naar een bevriende garagist. Daar werden niet enkel haar man...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!