Petra schrijft brief naar doodrijder vriend: "Tijd genoeg gehad voor spijt"

12/10/17 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:24

"Ik wou je gewoon even zeggen dat ik je heel laf vind. Je hebt iemand van ons weggerukt. Ik hoop dat jouw dochtertje dit nooit moet meemaken." Een 36-jarige vrouw uit Dentergem heeft voor de tweede keer haar grote liefde verloren bij een verkeersongeval. De doodrijder aanspreken viel haar te moeilijk. Daarom gaf ze hem een brief. De twintiger nam hem beschaamd in ontvangst.

Met een klein hartje stapte Petra Bogaert uit Wakken bij Dentergem woensdag de politierechtbank binnen. Ruim een jaar nadat een 27-jarige dorpsgenoot haar partner Frédéric Lazaron (26) van de weg reed, keek ze hem voor het eerst recht in de ogen. "Een moeilijk en hard moment", vertelt de weduwe. De 36-jarige vrouw bleef niet gespaard in haar nog jonge leven. Want het was al de tweede keer dat ze haar grote liefde verloor bij een verkeersongeval. In beide gevallen trof het slachtoffer geen enkele schuld. Dertien jaar geleden sloeg het noodlot een eerste keer toe. Een trucker maaide haar echtgenoot Davy Depaepe (24) - met wie Petra twee dochters kreeg - van de baan, terwijl die als arbeider aan het werk was op de E42 in Péruwelz. De vrachtwagenbestuur...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!