Paard gered dankzij brandweermannen in De Haan

Redactie KW

Het paard was op onverklaarbare wijze in de gracht geraakt.

Dat brandweermannen echte dierenvrienden zijn is nog maar eens gebleken in Vlissegem-De Haan. Er waren deze middag drie brandweerkorpsen nodig om de hengst Ufiant te redden uit zijn benarde positie in de Vlissegemstraat 26 in De Haan.

Extra team van Brandweer Westhoek

Het paard was op onverklaarbare wijze in de gracht geraakt. Het dier lag er duidelijk al enige tijd en zat bijna helemaal onder de modder. Gelukkig had een fietser het paard opgemerkt. Hij verwittigde de hulpdiensten.

Een speciaal team van de Brandweer van de Westhoek kwam als extra ter plaatse, samen met de opgeroepen korpsen van De Haan en Oostende. De brandweermannen kalmeerden het paard en spanden een speciaal harnas rond zijn lichaam. Daarna werd het paard voorzichtig met een kraan uit de gracht getild.

Geen breuken, wel onderkoeld

Wonder bij wonder kon het paard weer op zijn poten staan. Dierenarts Laurens Maenhout stelde vast dat het paard onderkoeld was, maar geen breuken vertoonde.

De hengst verkeerde verder in goede gezondheid. Enkele minuten na zijn redding kon het paard weer rechtstaan en rondstappen. De eigenaar was niet thuis toen het gebeurde, dus ontfermden familieleden zich over de hengst.

(Foto en tekst: MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier