Oudere man naar ziekenhuis na rookontwikkeling in appartement in Sint-Andries

Eens de pot van het vuur was, was het gevaar geweken. © JVM
Redactie KW

In de Molensteenstraat in Sint-Andries zorgde een vergeten pot op het vuur voor heel wat rookontwikkeling in een appartement.

Daardoor ging het brandalarm in het appartementencomplex af en werden de aanwezige bewoners geëvacueerd. De bewoner, een oudere man, werd even bevangen door de rook en werd preventief naar het ziekenhuis overgebracht ter controle.

Eens de pot van het vuur was, was het gevaar geweken. De brandweer voerde nog een grondige controle van de gebouwen uit, maar moest enkel het appartement op de eerste verdieping verluchten. De schade in de keuken bleef beperkt. Na 45 minuten kon iedereen terug naar zijn of haar appartement.

Buurvrouw Jocelyne Staelens (52) stond onder de douche, toen ze het brandalarm hoorde afgaan. “In de gang zag ik meteen rook hangen. Mijn buurman stond al buiten in zijn rolstoel. In zijn flat had de keuken brand gevat door een kortsluiting in een kabel. Op mijn werk kreeg ik een cursus brandpreventie. Ik twijfelde dus niet en kon de vlammen gelukkig snel doven met een poederblusser.” De schade bleef door de tussenkomst van Jocelyne beperkt tot de keuken. Haar buurman werd uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mocht woensdag al opnieuw naar huis.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier