Opschudding na grondverzakking in Aartrijke

De grootste dupe was een man die vlak voor de grondverzakking een garage heeft. © TLG
Redactie KW

Opmerkelijk zicht langs de Brugsestraat in Aartrijke: een deel van de stoep zakte namelijk weg. Dat is vermoedelijk het gevolg van een waterlek aan de riolering. “We hebben de zone nu volledig afgebakend”, aldus de burgemeester.

In Aartrijke hebben ze sinds kort hun eigen ‘zinkgat’. Langs de Brugsestraat zakte een deel van de stoep weg. Een buurtbewoner merkte het gat op en verwittigde de politie. De technische dienst van de gemeente kwam de plaats afzetten.

Het gat heeft een diameter van ongeveer anderhalve meter en een diepte van zo’n 60 centimeter. Het ontstond ter hoogte van een riolering. Volgens de burgemeester moet de oorzaak daar dan ook gezocht worden. “We vermoeden dat daar een waterlek is”, zegt Annick Vermeulen. “Daardoor is wellicht een stuk grond weggespoeld en zo kwamen de stenen van de stoep naar beneden.”

Geen gevaar voor omliggende woningen

De technische dienst kwam ter plaatse, maar kon het euvel niet onmiddellijk oplossen. De volledige zone werd wel afgebakend. “Op die manier blijft het er veilig voor voetgangers”, aldus de burgemeester. “We gaan nu verder bekijken van waar het probleem komt. Maar voorlopig gaat het om een zuiver plaatselijke verzakking. Er is dus geen gevaar voor omliggende woningen of zo. We willen nu vooral zekerheid over de oorzaak, zodat dit in de toekomst niet meer kan voorvallen. Gelukkig vielen er geen gewonden. Maar laat ons duidelijk zijn: het gaat niet om een zinkgat zoals we die recent wel eens op televisie zagen.”

De grootste dupe was een man die vlak voor de grondverzakking een garage heeft. Hij wilde gistermorgen zijn wagen naar buiten rijden toen hij het grote gat opmerkte. De politie kwam ter plaatse en bekeek of het veilig was om rond het gat te rijden. De agenten hielpen de man uiteindelijk om zonder problemen uit zijn garage te rijden.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier