Oostendse dj Neal Pille (22) verongelukt met vrachtwagen

24/11/17 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:00

Neal Pille is woensdagnamiddag verongelukt met zijn vrachtwagen in het Waalse Templeuve. De Oostendenaar was een graag geziene dj in de uitgaansbuurt. "We gaan hem missen".

Oostendse dj Neal Pille (22) verongelukt met vrachtwagen

Het ongeval gebeurde woensdagmiddag rond 15.15 uur op de autosnelweg A17 richting Doornik-Moeskroen. Ter hoogte van de afrit Templeuve liep het fout. Neal, sinds vorige maand vrachtwagenbestuurder bij transportfirma De Trekvogel, kwam er in aanrijding met een andere vrachtwagen, en belandde er naast de autosnelweg tussen de bomen. De hulpdiensten van Doornik en Moeskroen rukten meteen uit, maar alle hulp voor Neal kwam te laat. De jonge Oostendenaar overleed ter plaatse. Twee personen uit de andere vrachtwagen werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De tweede vrachtwagen was geladen met Coca-Cola. Een deel van de lading kwam na de aanrijding op de autosnelweg terecht, wat voor heel wat verkeershinder zorgde.

Hoe het ongeval precies gebeurde, is niet duidelijk. Op sociale media stond te lezen dat Neal mogelijk een vrachtwagen had geraakt die geparkeerd stond op de pechstrook, maar dat kon niet bevestigd worden. De verslagenheid bij vrienden en familie is groot. De ouders van Neal wensten niet te reageren op het plotse overlijden van hun zoon. Op Facebook stond het vol steunbetuigingen. Berichten vol ongeloof en verdriet.

"Neal was een goeie gast. Altijd heel vriendelijk en goedlachs. Een goede werker ook", zegt Dana Ali, zaakvoerder van Club The Switch in de Langestraat. Neal, ook wel bekend als DJ Dead Psycho of DJ NeX, was er tot voor kort barman en DJ. "Hij heeft hier drie jaar gewerkt. Vooral als barman, maar ook als DJ. Hij organiseerde ook events. De verslagenheid is groot. Ons ganse team is als familie voor elkaar. Sinds hij vrachtwagenchauffeur was, kwam hij vooral als klant. Hij was hier door iedereen graag gezien. Nooit waren er problemen met Neal".

Cartuning was één van de hobby's van Neal. "We hebben samen vaak aan wagens gesleuteld en nieuwe onderdelen gekocht. Een mooie herinnering". Club The Switch houdt zondag een herdenkingsavond voor Neal. "Normaal zijn we gesloten, maar op vraag van alle vrienden komen we allen samen. Alles zal in het teken van Neal staan. Iedereen kan foto's sturen die we zullen projecteren. Een moeilijke avond, maar het is een eerbetoon".

(DJ)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!