Oostendse bestuurder blijft in cel na dodelijk ongeval

27/01/18 om 09:44 - Bijgewerkt om 11:51

Maandagavond reed de 54-jarige Geert W. in de winkel van het Texaco-tankstation langs de E40 in Drongen. Daarbij maakte hij een dodelijk slachtoffer. De raadkamer van Gent besliste vrijdag dat de man in de cel moet blijven.

Oostendse bestuurder blijft in cel na dodelijk ongeval

© iStock

De man uit Oostende was zwaar onder de invloed van alcohol. De wagen reed aan hoge snelheid in op de shop van het tankstation. Er vielen één dode en twee zwaargewonden. De man kon lange tijd niet verhoord worden door zijn staat van dronkenschap. Uiteindelijk kon hij pas dinsdagnamiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die liet de man aanhouden voor het veroorzaken van een ongeval met dodelijke afloop en alcoholintoxicatie.

Spijt betuigd

De man heeft spijt betuigd aan de politie en de onderzoeksrechter, laat zijn advocaat Walter Van Steenbrugge zaterdag weten aan Het Laatste Nieuws. "Hij zei dat hij niet meer met de wagen wil rijden. Hij kan het ongeval niet verklaren. Uit de camerabeelden blijkt dat de wagen aan de benzinepomp stilstaat, waarna het voertuig even achteruitrijdt. Daarna schiet de wagen om onverklaarbare redenen, een technisch mankement of manipulatie, vooruit en slaat het noodlot toe, en krijg je de dodelijke cocktail van omstandigheden", aldus de advocaat.

(Bron: Het Laatste Nieuws)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!