Oostendenaar die klant in tankstation doodreed wil mildere straf in beroep

Redactie KW

De man die in januari op de E40 in Drongen met zijn wagen inreed op de winkel van het Texaco-tankstation en daarbij een dodelijk slachtoffer maakte, vraagt in beroep een mildere celstraf. “De man maakt echter geen bezwaar tegen het levenslang rijverbod”, zo pleitte zijn advocaat Walter Van Steenbrugge dinsdag voor de correctionele rechtbank.

De 54-jarige man uit Oostende kreeg van de politierechtbank vier jaar cel en een levenslang rijverbod opgelegd. Hij reed met zijn wagen op 22 januari aan hoge snelheid in op de winkel van het tankstation. Er vielen één dode en twee zwaargewonden. Het ging om drie slachtoffers met de Nederlandse nationaliteit. De bestuurder was onder invloed van alcohol.

De politierechter veroordeelde man eerder al vijf keer voor geïntoxiceerd en dronken rijden. Ook op correctioneel vlak was er een zware veroordeling. In 2015 veroordeelde de strafrechter in Dendermonde W. tot vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel, voor oplichting van de NMBS in een zaak van valse schoonmaakfacturen.

Gedood in het verkeer

De feiten werden beschouwd als uitermate roekeloos gedrag, oordeelde de Gentse politierechtbank. “Het slachtoffer stierf niet in het verkeer, maar werd gedood in het verkeer”, stelde politierechter Chris De Roy.

De verdediging had een straf met probatievoorwaarden gevraagd, omdat de man aan een alcoholverslaving lijdt, maar de politierechtbank ging daar niet op in. Bij de behandeling in beroep stelde advocaat Van Steenbrugge dat zijn cliënt alcoholafhankelijk is en begeleid moet worden. De correctionele rechtbank spreekt zich uit op 2 oktober.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier