Ook laatste verbrande kleuter Diëgo (3) uit Blankenberge mag naar huis

© TL
Redactie KW

Het laatste kleutertje dat betrokken raakte bij het ongeval op d’Oefenschool in Blankenberge mag naar huis. De kleine Diëgo (3) zal binnenkort wel een drukmasker moeten dragen. “Maar dit is toch een eerste stap in de goeie richting”, zegt zijn mama.

Eindelijk een beetje goed nieuws voor Diëgo, één van de kleutertjes die zwaar verbrand raakten bij een ongeval op d’Oefenschool in Blankenberge. Het jongetje mag na bijna een maand in het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek terug naar huis. Hij onderging al een huidtransplantatie, maar mag nu wel naar huis. Al zal hij daar nog steeds verder verzorgd moeten worden en zal hij nog regelmatig op controle moeten gaan naar Brussel.

De 3-jarige Diëgo raakte zwaar verbrand toen hij begin februari hete brij over zich kreeg in de eetzaal van d’Oefenschool in Blankenberge. Hij trok er met twee kameraadjes aan de kar in de eetzaal waar het eten op dat moment op stond. De kar viel om en de jongetjes kregen het hete water in de bakken over zich heen. De drie jongetjes raakten daarbij verbrand.

Eén kleuter mocht na verzorging al dezelfde dag terug naar huis. De twee andere – Lander en Diëgo – werden naar het brandwondencentrum overgebracht. Lander mocht daar na één week alweer weg, maar voor Diëgo was de lijdensweg nog niet voorbij. Het jongetje moest onder het mes voor een huidtransplantatie en had nog steeds veel pijn.

Maar nu is er voor het eerst toch wat licht aan het einde van de tunnel voor het jongetje. De dokters hebben namelijk beslist dat hij terug naar huis mag. “Al moet hij wel nog medicatie krijgen om de pijn en de jeuk draaglijk te houden. Bovendien zal de jongen binnenkort ook een drukmasker moeten dragen. Dat is een op maat gemaakt masker dat ervoor moet zorgen dat de nieuwe huid niet bol komt te staan en zo kan groeien zoals het hoort”, zegt mama Annelies Raes. Wellicht zal het kindje het masker een jaar lang moeten dragen.

De ouders hopen dat Diëgo spoedig terug naar school zal mogen. Als alles gunstig evolueert zou dat volgende maand mogelijk al kunnen. “We moeten wel nog eens afspreken met de school”, zegt mama Annelies. “Want wij zitten natuurlijk zelf ook nog met heel wat vragen.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier