Onweer slaat zwaar toe in West-Vlaanderen

08/08/18 om 07:58 - Bijgewerkt om 11:13

Het zomerse onweer heeft dinsdagnacht op sommige plaatsen in West-Vlaanderen zwaar toegeslagen. In Tielt is een woning onbewoonbaar nadat de bliksem was ingeslagen en ook in Waregem sloeg de bliksem in.

Onweer slaat zwaar toe in West-Vlaanderen

Ook in Geluwe was het dinsdagavond prijs. © MPM

Kort na middernacht moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand in de Leukemeersenstraat in Tielt. Na een blikseminslag vatte de zolderverdieping vuur en algauw sloegen de vlammen door het dak. De woning werd onbewoonbaar verklaard.

Het onweer heeft ook lelijk huis gehouden in de regio rond Waregem. De brandweer van de zone Fluvia moest op zeer korte tijd zeven keer uitrukken voor schade na het onweer. In de Heirweg in Sint-Baafs-Vijve werd een woning geraakt door de bliksem. De brand was snel onder controle, er raakte niemand gewond.

Dit huis in de Gareelstraat in Waregem werd niet onbewoonbaar verklaard.

Dit huis in de Gareelstraat in Waregem werd niet onbewoonbaar verklaard. © HDV

Ook in de Gareelstraat in Waregem ontstond er brand in een huis nadat de bliksem er was ingeslagen. De woning is niet onbewoonbaar verklaard, na de bluswerken konden de bewoners het huis weer binnen.

Een beeld van het onweer ter hoogte van Bellegem.

Een beeld van het onweer ter hoogte van Bellegem. © TV

In de Dentergemstraat in Dentergem sloeg de bliksem dan weer in op een schoorsteen, waardoor een stuk van de gevel en de schoorsteen beschadigd raakten. De brokstukken vlogen tot op het dak en de auto van de buren. Er vielen geen gewonden.

In de Westhoek viel het al bij al goed mee. Daar kreeg de brandweer slechts twee oproepen binnen, telkens voor takken die over de weg verspreid laten. Geen enkele brandweerzone ontving oproepen voor wateroverlast.

(Belga/MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!