Ontplofte luchtverfrisser richt ravage aan in badkamer van gezin uit Veldegem

Redactie KW

De knal was zo hevig dat een binnenmuur barstte en verschoof. “Ik kwam net van het toilet toen ons huis plots daverde”, vertelt de 11-jarige Majella.

Majella Stubbe (11) uit de Bergenstraat in Veldegem is donderdagavond aan de dood ontsnapt. Ze was nog maar net van het toilet toen in de badkamer een luchtverfrisser op een petroleumkachel terecht kwam en door de hitte met een oorverdovende knal ontplofte. De explosie was zo hevig dat de muur tussen de badkamer en de gang barstte en twintig centimeter verschoof. “Ik was net terug in de zetel gaan zitten toen we plots een enorme explosie hoorden”, vertelt Majella. “Ons huis daverde en we wisten totaal niet wat er gebeurde. De badkamerdeur werd de gang in geblazen en het rek met de jachtgeweren van papa viel van de muur boven op de mand met verse was van mama. Toen we in de badkamer gingen kijken leek er wel een bom ontploft. Alle flessen en tubes lagen van de rekken en overal zaten barsten. De planken van rond de deur lagen in stukken op de grond. Ik ben in heel mijn leven nog nooit zo hard geschrokken. Maar achteraf waren we vooral opgelucht dat niemand van ons gezin gewond raakte. Dat is het belangrijkste.”

Ontplofte luchtverfrisser richt ravage aan in badkamer van gezin uit Veldegem

Paul Stubbe, zijn vrouw Hilde Dewulf en hun twee dochters Majella en Mélanie (18) kwamen een vijftal jaar geleden in de Bergenstraat wonen. In de loop der jaren hebben ze hun woning stap voor stap gerenoveerd. Ook in de badkamer waren al heel wat werken uitgevoerd. “De muur die verwoest werd had ik recent afgewerkt”, vertelt Paul, die chef is van de slagerij-afdeling van Bio-Planet in Brugge en Roeselare. “Ik moest ze enkel nog schilderen. Er hangt in de badkamer een grote chauffage maar dat kacheltje gebruiken de meisjes om wat bij te verwarmen op koude dagen. Hoe die spuitbus op de kachel kon vallen weet ik niet en ik begrijp ook niet hoe zo’n ding een dergelijke ravage kan aanrichten. Zelfs het venster verschoof enkele centimeters en ook de buitenmuur vertoont schade. Ik was zelf nog maar net in bad geweest en mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn mocht Majella op het moment van de explosie in de badkamer was geweest. Ze zou wellicht verminkt zijn geraakt of misschien nog erger. Dat kacheltje vliegt alleszins buiten.” Na de explosie kwam de brandweer van Ruddervoorde en Torhout ter plaatse. “Omdat er geen brand was hebben we eigenlijk niets kunnen doen”, verduidelijkt Alain Crombez van de Torhoutse brandweer. “We hebben vastgesteld dat de woning nog bewoonbaar is. Deze mensen hebben enorm veel geluk gehad.”

Burgemeester Annick Vermeulen (CD&V-Nieuw) kwam gisteravond ook nog ter plaatse om het gezin een hart onder de riem te steken.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier