Ongeval door GPS in Oostende

Redactie KW

In de Bargestraat in Oostende, vlak voor de Plassendalebrug, zijn zaterdagnamiddag in een scherpe bocht twee wagens tegen elkaar gebotst. Eén persoon werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 14u45. Een BMW 4 Coupé, die vanuit de richting van Bredene kwam, botste er tegen een Audi Q3 die vanuit Oudenburg kwam. De lokale politie Oostende en de lokale politie Kouter kwamen ter plaatse, omdat het ongeval vlakbij de grens tussen Oostende en Oudenburg plaatsvond.

“Niet de eerste keer”

De politie Kouter onderzocht de omstandigheden van het ongeval. De collega’s uit Oostende regelden het verkeer over één rijbaan. Volgens de eerste vaststellingen volgde de bestuurder van de BMW zijn GPS die hem richting Jaagpad rechtdoor stuurde, in plaats van de bocht richting Plassendalebrug te volgen. De bestuurder was hierdoor mogelijk verrast. Het kwam tot een aanrijding met de Audi.

“Het is niet de eerste keer dat hier een ongeval gebeurt doordat de GPS de wagens richting Jaagpad zendt”, vertelt een buurtbewoonster. De schade aan beide auto’s was relatief groot. Van de BMW waren verschillende airbags geopend. Eén passagier raakte gewond, en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier