Niels Versyck een jaar na zijn ongeval: “Ik moet vooral blij zijn dat ik er nog ben”

Redactie KW

Een jaar nadat een ongeval hem bijna het leven kostte, gaat het goed met Niels Versyck (23) uit Jabbeke. Hij belandde vorig jaar net voor Kerstmis in het ziekenhuis en lag lange tijd in coma. “Maar nu worden het mooie feestdagen”, zegt hij.

Kerstmis maakte hij vorig jaar niet bewust mee. En ook tijdens Nieuwjaar en zijn eigen verjaardag in januari lag hij in het ziekenhuis in coma. Maar exact een jaar nadat hij in kritieke toestand werd afgevoerd na een zwaar ongeval, lacht het leven Niels Versyck (23) uit Jabbeke weer toe. “Ik heb ongelofelijk veel geluk gehad”, zegt hij. “Dat besef ik, maar ik probeer er ook niet àl te veel bij stil te staan.”

Het ongeval gebeurde op 24 december vorig jaar omstreeks 6 uur langs de Legeweg in Sint-Andries. Ter hoogte van het kruispunt met de Iepenlaan verloor Niels toen de controle over het stuur van zijn Nissan. Hij knalde aan de rechterkant van de weg tegen een boom. Zijn wagen werd tot schroot herleid. Niels zelf verloor het bewustzijn en zat gekneld in de wagen. Een verpleegster die op weg was naar het werk en de auto zag staan, verwittigde de hulpdiensten.

Vreemd gevoel

“Ik herinner me nog hoe ik op zo’n honderd meter van het ongeval aan het rijen was”, vertelt Niels. “Daarna is alles weg. Ik ben pas midden februari in het ziekenhuis wakker geworden. Het is een enorm vreemd gevoel om twee maanden uit je leven kwijt te zijn. Maar als ik de foto’s van mijn wagen zag, moet ik vooral blij zijn dat ik er nog ben.”

De verwondingen van de twintiger waren niet min. Hij brak zowel zijn kaakbeen, zijn rechter pols als zijn oogkas. Zijn linker schouderblad was op vier plaatsen gebroken. Zijn linker bovenbeen brak hij op twee plaatsen. En er was op de koop toe een bloeding in zijn hoofd. Door geknelde zenuwen was zijn linker arm ook even verlamd. “Drie maanden lang heb ik in een ziekenhuisbed gelegen”, zegt hij. “En ook nu nog ga ik drie keer per week naar de revalidatie. Maar ik ben tevreden, die gaat eigenlijk goed vooruit. Enkel mijn arm speelt me soms nog wat parten, maar ik voel dat het steeds beter gaat.”

Dolgelukkig

Ook mama Veronique Van Haecke, die samen met haar man Hendrik een krantenwinkel in Jabbeke uitbaat, is opgetogen over het parcours van haar zoon. “Wij kunnen soms dolgelukkig worden door naar hem te kijken en te zien hoe goed het nu met hem gaat”, zegt ze. “We hebben heel bange tijden beleefd, maar het is goed gekomen. Onze feestdagen vorig jaar waren er in pure horror. Nu krijgen we toch nog de kans om er dit jaar met het hele gezin iets moois van te maken.”

Ook Niels krijgt de kans om ze dit jaar bewust mee te maken. Eentje die hij met beide handen zal grijpen. “Ik heb nog iets in te halen”, zegt hij lachend. Goeie voornemens stelt hij niet bepaald voorop. “Maar ik hoop wel gauw weer aan het werk te kunnen.”

(TL – foto’s TL)

versyck 2.png

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier