Nabestaanden verongelukt echtpaar uit Roeselare verbolgen door verdediging trucker

13/11/17 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:11

Ruim anderhalf jaar nadat een 82-jarig koppel uit Roeselare om het leven kwam toen een vrachtwagen hun voertuig achteraan aanreed, proberen de aanrijdende trucker en zijn transportfirma plots aan hun verantwoordelijkheid te ontsnappen.

Nabestaanden verongelukt echtpaar uit Roeselare verbolgen door verdediging trucker

Voor de politierechtbank vroegen hun advocaten extra onderzoek naar de omstandigheden én doodsoorzaak van het koppel. Zelfs een nieuwe lijkschouwing werd gesuggereerd, tot grote verbijstering en ongeloof bij de nabestaanden.

Op 14 maart vorig jaar waren Gerard Vanthournoudt, voormalig leraar aan het Klein Seminarie van Roeselare, en zijn echtgenote Marie-Christine Carron op weg naar Wallonië om de uitvaartplechtigheid van een zus van Marie-Christine bij te wonen. Enkele honderden meters voorbij de tunnel onder het vliegveld van Wevelgem stond er zoals wel vaker een file op de afslagstrook van de E403 naar de E17. Een trucker van transportbedrijf B&S uit Merchtem merkte die file te laat op en knalde achteraan op de Citroën C5 van het bejaarde echtpaar. De wagen schoot onmiddellijk in brand, voor Gerard en Marie-Christine kon geen hulp meer baten.

De omstandigheden van en verantwoordelijkheid voor het ongeval leken duidelijk. Er was een verslag van een verkeersdeskundige en trucker Cedric D.C. (25) gaf toe dat hij verstrooid was en verblind door de zon.

Delen

Waren Gerard en Marie-Christine voor het ongeval al niet overleden door een hartfalen of een ander medisch probleem?

Maar ruim anderhalf jaar later lijken zijn advocaat en die van de transportfirma alles in twijfel te willen trekken. Aan de Kortrijkse politierechter vroegen ze bijkomend onderzoek. "Was er geen ander voertuig die de trucker nog voor het ongeval met een invoegmanoeuvre hinderde? En waren Gerard en Marie-Christine voor het ongeval al niet overleden door een hartfalen of een ander medisch probleem?", stellen advocaten Conny Moons en Kris De Maere zich luidop de vraag. "Het grootste respect voor de nabestaanden", aldus nog Conny Moons. "Hun verlies is groot, maar ik wil zekerheid over hetgeen is gebeurd en mijn cliënt zo goed mogelijk verdedigen." Ze vraagt indien nodig zelfs een nieuwe lijkschouwing uit te voeren. In theorie is dat mogelijk als het openbaar ministerie daar op in wil gaan, maar de kans lijkt klein.

"Ongezien en onkies", vindt advocaat Peter Sustronck de vraag. Hij verdedigt de belangen van Karolien, één van de dochters van het overleden koppel. "Ze probeerde zoveel als mogelijk de pagina van het verlies van haar ouders om te draaien maar is verbolgen."

"We zijn verontwaardigd en verwonderd", klinkt het ook bij advocate Fabienne Legrand, die optreedt voor de andere dochter Hilde. "Het maakt het voor de nabestaanden extra pijnlijk dat de aanrijder nu plots extra onderzoek vraagt en twijfel zaait. Er is immers al een lijkschouwing uitgevoerd."

De poging tot bemiddeling tussen de dochter en de trucker lijkt dan ook ten dode opgeschreven. Het is nu aan de politierechter om te beslissen of en welk bijkomend onderzoek nodig is. De zaak gaat op 7 december verder.

(LSi)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!