Motorrijder sterft bij aanrijding in Lendelede, rit werd gefilmd via Facebook Live

De rechterflank van de wagen was zwaar beschadigd en de rechter voordeur werd door de klap volledig van de wagen losgerukt. Over tientallen meters lag het wegdek met brokstukken bezaaid. © LSi
Redactie KW

Langs de Rijksweg (N36) in Lendelede is zondagavond iets voor 22 uur een 56-jarige motorrijder uit Waregem om het leven gekomen. De motorrijder, Jean Meyfroodt, kwam in aanrijding met een Mercedes, bestuurd door D.T., die uit de richting van Harelbeke kwam en over een volle witte lijn een inhaalmanoeuvre uitvoerde. De automobilist had ook te veel gedronken. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken. De passagier in de wagen zou de rit gefilmd en op Facebook Live gepost hebben.

De Mercedes haalde in over de volle witte lijn. Uit de andere richting kwam de motorrijder die op de linkerrijstrook een toegestaan inhaalmanoeuvre uitvoerde. Toen de 50-jarige automobilist de motorrijder opmerkte, probeerde hij nog uit te wijken maar tevergeefs. De auto ging aan het tollen, zorgde voor een meterslang remspoor en kwam met de neus in de omgekeerde richting tot stilstand. De rechterflank van de wagen was zwaar beschadigd en de rechter voordeur werd door de klap volledig van de wagen losgerukt. Over tientallen meters lag het wegdek met brokstukken bezaaid.

De motorrijder belandde met zijn motor aan de overkant van de weg in de berm en was op slag dood. De gewestweg tussen Izegem en Kuurne bleef plaatselijk tot twee uur ‘s nachts voor alle verkeer afgesloten tussen de Hulstemolenstraat en de Manpadstraat. Een verkeersdeskundige onderzocht in opdracht van het parket de precieze omstandigheden.

Op het ogenblik van het ongeval was de vrouwelijke passagier van de Mercedes alles via Facebook Live aan het filmen. Op de beelden is volgens het parket duidelijk te zien hoe de bestuurder over de witte lijn rijdt. Het ongeval zelf werd niet vastgelegd. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken, vermoedelijk wordt hij ook vervolgd.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier