Meisje van 19 uit Wingene sterft na ongeval in Oostkamp

08/02/18 om 20:44 - Bijgewerkt op 09/02/18 om 12:50

De vrouw raakte donderdagavond van de weg en belandde in de gracht.

Meisje van 19 uit Wingene sterft na ongeval in Oostkamp

Donderdagavond deed zich omstreeks 18.30 uur een verkeersongeval voor in de Scharestraat in Oostkamp. Een wagen, bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Wingene, reed huiswaarts wanneer haar voertuig plotseling van de baan af ging en in de gracht belandde. De wagen knalde tegen een betonnen verlichtingspaal en kwam vervolgens tot stilstand komt op de zijkant. De bestuurster overleed ter plaatse.

Over de exacte omstandigheden kon de politie zich nog niet uitspreken. Vast staat dat het jonge slachtoffer met haar personenwagen huiswaarts richting Wingene reed. De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse en probeerden het slachtoffer nog te reanimeren. Die hulp kon echter niet meer baten. De 19-jarige overleed ter plaatse. Het meisje woonde nog thuis bij haar ouders. Slachtofferhulp ging hen donderdagavond inlichten.

Meisje van 19 uit Wingene sterft na ongeval in Oostkamp

De Scharestraat in Oostkamp bleef urenlang afgesloten voor alle verkeer. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval. Het slachtoffer is de dochter van Veerle Everaert en Steven Vandervaren, de vroegere frituuruitbaters van Pim Pam Poentje, dat nu Ape'Tyt heet. Het meisje was actief in jeugdhuis De Mutse in Wingene.

Het parket heeft geen deskundige aangesteld. Een getuige zag hoe de 19-jarige vrouw uit Wingene plots bruusk afweek naar links. Er is geen duidelijke aanleiding voor dat manoeuvre van het slachtoffer. Bij het ongeval waren geen derden betrokken.

(JVM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!