Meeste slachtoffers van omgewaaide torenkraan mogen terug naar appartement

Op deze foto is de ravage te zien nadat de torenkraan omver viel door hevige rukwinden. © BELGA
Redactie KW

Ook doet de procureur een oproep om foto’s of beelden van de kraan voor het ongeval aan de politie te bezorgen.

Over de precieze oorzaak van het ongeval met de torenkraan is namelijk nog geen uitsluitsel. De deskundige zal alle verzamelde gegevens eerst moeten analyseren en dat kan mede met hulp van beelden en foto’s van mensen in de buurt. Ook de gegevens van het incident op 12 november zullen opgevraagd en geanalyseerd worden. Toen oordeelde een onafhankelijk bureau namelijk dat de situatie veilig was en werden de nodige veiligheidsattesten afgeleverd.

Eén dode en vier gewonden

Woensdag even voor 18 uur is de torenkraan door het stormweer dan toch omgevallen. Het gevaarte bracht vooral zware schade toe aan de drie bovenste verdiepingen van residentie Mosselbank. Daarbij kwam een 75-jarige vrouw om het leven en vielen vier gewonden. Het zwaarst getroffen appartementsgebouw blijft voorlopig onbewoonbaar. Heel wat appartementen worden bewoond door tweedeverblijvers, waardoor het niet helemaal duidelijk is hoeveel slachtoffers niet terug naar huis kunnen. Het zou gaan om een zevental gezinnen.

Er werd een deskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken.
Er werd een deskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken.© BELGA

Het parket stuurde een deskundige ter plaatse om een onderzoek te voeren naar de omstandigheden van het ongeval. “De deskundige heeft momenteel nog geen uitsluitsel over de precieze oorzaak en moet eerst alle gegevens analyseren”, aldus procureur Filiep Jodts. In dat kader zijn de onderzoekers geïnteresseerd in alle foto’s en beelden die woensdag of in de dagen voordien van de torenkraan gemaakt zijn. De procureur doet een oproep om dergelijke beelden aan de politie te bezorgen.

Ondertussen is ook gestart met het opruimen van de omgewaaide torenkraan. Eerst zal de Franslaan vrijgemaakt worden. Het bergen van de kraan zal minstens tot vrijdagavond duren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier