Man kritiek na ongeval in Westkerke

De man zat gekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. © TLG
Redactie KW

Een 59-jarige man uit Jabbeke is kritiek nadat hij met zijn wagen tegen een gevel belandde in de Gistelsesteenweg in Westkerke. Vermoedelijk werd hij onwel en verloor hij daardoor de controle over het stuur.

Het ongeval gebeurde woensdagavond omstreeks 18 uur. De man reed met zijn Volkswagen Golf in de richting van Gistel. Plots belandde hij links van de rijbaan en reed hij de gevel van een pas gerenoveerde woning aan. De man zat gekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. De vijftiger werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie kwam ter plaatse om het verkeer om te leiden. De woning in kwestie liep wel wat schade op. “Voornamelijk de buitenmuur”, zegt burgemeester Peter Velle, die ter plaatse kwam. “Gelukkig bleef het binnenwerk volledig gespaard.”

De getroffen muur moest dan ook niet gestut worden. De brandweer nam echter geen risico en zette het voetpad ernaast af met dranghekkens. Op die manier wil men vermijden dat passanten getroffen zouden worden door vallende brokstukken.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier