Man en kind komen om het leven bij ongeval in Kooigem, moeder raakt zwaargewond

Redactie KW

Bij een zwaar verkeersongeval in Kooigem, een deelgemeente van Kortrijk, zijn een man (32) en een kind (7) om het leven gekomen. De andere inzittenden, twee jonge kinderen, een baby (4 maanden) en een vrouw (29), werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

In de Doornikserijksweg in Kooigem gebeurde maandagavond een dodelijk verkeersongeval. Een rode Ford Cabrio met Franse nummerplaat zou aan hoge snelheid vanuit richting Kortrijk zijn gekomen en ter hoogte van de Koninklijkestraat een verkeersbord geraakt hebben die er in het midden van de weg staat.

De wagen zou daarna een eind verder gereden zijn op twee wielen, om uiteindelijk naar links uit te wijken en tegen een verlichtingspaal terecht te komen. Een man en een kind van zeven jaar kwamen hierbij om het leven. Een jongen (9) en een meisje (4) oud werden zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. In de wagen met Franse nummerplaat zaten ook nog een baby van vier maanden en een vrouw. Ook zij werden met ernstige verwondingen afgevoerd, zo bevestigt de brandweer van de zone Fluvia.

Er werden remsporen aangetroffen. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. “Het parket bevestigt dat het om de ouders en hun kinderen gaat die bij het ongeval waren betrokken. Er bestond daar nog wat onduidelijkheid over”, klinkt het dinsdag.

40 km/u sneller dan toegelaten

“De vader droeg op het moment van het ongeluk geen gordel en werd uit de wagen geslingerd, het kindje van 8 jaar overleed door de impact van de crash. De wagen reed 110 km/u waar 70 is toegestaan. Volgens de verkeersdeskundige raakte de wagen op een bepaald moment de rand van een verkeersgeleider en daardoor is de bestuurder de controle over het stuur verloren. De wagen kwam tot stilstand tegen een verlichtingspaal”, aldus het parket.

“De twee oudste kinderen zijn nog steeds in kritieke toestand. De moeder is zwaargewond maar stabiel en zou dinsdag geopereerd kunnen worden. De baby van anderhalf jaar werd met Maxi-Cosi uit de wagen geslingerd en is er het best aan toe.”

(NDZ/BELGA/MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier