Lichte straf voor aanrijden van twee kinderen in Houthulst

De leerlingen werden op het zebrapad voor de school door een auto opgeschept. © Foto a-ACK
Redactie KW

De 26-jarige W. C., die op 6 maart voor de vrije basisschool twee kinderen aanreed, kwam er met een vrij lichte straf vanaf.

W. C. uit Houthulst stond terecht voor onopzettelijke slagen en verwondingen. Het ongeval dat hij veroorzaakte deed zich voor in de Terreststraat, vlak voor de schoolpoort van de Vrije Basisschool. Twee negenjarige kinderen, M. V. en I. V., wilden de weg oversteken aan het zebrapad, maar werden gegrepen door de auto van W. C.

M. V., zoontje van een honderd meter verder wonende bloemist, was er vrij erg aan toe en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. Hij liep een hersenschudding en ernstige verwondingen aan het hoofd op. De andere jongen liep een beenbreuk op. De kinderen zijn inmiddels zo goed als hersteld.

Te nauw voor twee wagens

Volgens het Openbaar Ministerie wilde W. C. met zijn Ford Focus een lichte bestelwagen inhalen, toen die laatste een manoeuvre uitvoerde bij het zebrapad. “De straat is te nauw voor twee wagens”, zei de verdediger van W. C., advocaat Thomas Bailleul. “Mijn cliënt misrekende zich ook. Deze school stopt ‘s middags om 11.50 uur en niet om 12 uur, zodat mijn cliënt plots met de kinderen geconfronteerd werd.”

Ongepaste snelheid

Een getuige verklaarde echter dat W.C. veel te snel reed. De auto van de beklaagde kwam pas dertig meter voorbij het zebrapad tot stilstand, wat op onaangepaste snelheid wijst. “Mijn cliënt was in shock en heeft geholpen waar hij kon. Hij reed misschien te snel, maar het ongeval is zeker ook te wijten aan de speciale situatie van de weg die daar heel weinig ruimte laat voor het verkeer”, zei Bailleul. W. C kwam er vanaf met een boete van 1.600 euro, waarvan de helft met uitstel en drie maanden rijverbod. “We kunnen deze straf aanvaarden en overwegen niet om beroep aan te tekenen”, zei de advocaat nog. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier