Lichaam van Bruggeling verkoold teruggevonden op achterbank van wagen in Roemenië

© TLG
Redactie KW

Een 54-jarige Bruggeling is zondagmiddag om het leven gekomen in Roemenië. Zijn verkoolde lichaam werd op de achterbank van een wagen teruggevonden. “Hij zou vandaag (gisteren, red.) naar België terugkomen”, zegt zijn zus.

De familie van Geert Ramon (54) uit Brugge weet niet wat ze moet denken. De vijftiger werd zondagmiddag verkoold op de achterbank van een uitgebrande wagen teruggevonden in op de binnenplaats van een huis in het Roemeense dorp Ighiu. Wat er precies gebeurd is, blijft onduidelijk. “We hebben de autoriteiten daar al gecontacteerd, maar we krijgen enkel te horen dat het onderzoek loopt“, zegt zus Rolanda (73). “Ik heb hier een heel slecht voorgevoel over en vrees echt voor een crimineel feit.”

Nieuw leven

Geert vertrok ongeveer een jaar geleden naar Roemenië. Na een echtscheiding en een faillissement liet hij ons land achter om een nieuw leven te beginnen. Een jaar lang leek hij het er goed te hebben. “We hoorden mekaar bijna elke dag”, zegt zus Rolanda, bij wie Geert lange tijd inwoonde. “Nooit gaf hij te kennen dat het er slecht ging. Maar zelfs als dat zo was, zou hij het me niet gezegd hebben. Om me niet ongerust te maken.”

” Hopelijk komt de waarheid snel aan het licht, want dit vreet aan ons” – Rolanda Ramon (zus van slachtoffer)

Al was er toch iets waardoor Geert het niet meer zag zitten in Roemenië. Hij was dan ook van plan om terug te keren naar België. Hij stuurde zijn zus nog een berichtje. Zondagmiddag zou hij met de bus vertrekken om een kleine twintig uur later terug in Brugge te zijn. Maar toen de bel gistermiddag bij Rolanda ging, was het niet Geert die voor haar deur stond. “Ik verwachtte mijn broer en kreeg plots slachtofferhulp van de politie over de vloer”, zegt ze. “Ik kon het maar niet geloven.”

Kortsluiting

Veel informatie kon de politie echter niet geven. Ook Binnenlandse Zaken is van de zaak op de hoogte en volgt die ook verder op. Maar voorlopig blijft het allemaal heel onduidelijk. “Het is verschrikkelijk om niet te weten wat er met hem gebeurd is“, zegt Rolanda. “Was er iemand bij hem? Heeft hij afgezien? Ik hoop dat we ooit zullen weten hoe hij gestorven is. Ik denk dat het om een afrekening ging. Maar dan hoop ik dat hij al dood was voor die wagen uitbrandde.” Volgens Roemeense media werd Geerts lichaam op de achterbank van zijn wagen gevonden. Hij zou zich daar gelegd hebben om te slapen. “Om warm te blijven liet hij de motor draaien”, klinkt het in de lokale pers. “Er ontstond vermoedelijk een kortsluiting en die veroorzaakte wellicht de brand.”

Avonturier

Een uitleg waar de familie maar weinig geloof aan hecht. “Roemenië is een corrupt land. En hij sterft op de dag dat hij naar huis wou komen. Op de achterbank van een uitgebrande auto op een verlaten binnenplaats. Dan voel je aan alles dat er iets niet klopt“, zegt Rolanda. “We hebben het hem nog zo afgeraden. Maar Geert was een avonturier en hield van wat hij niet kende. Ik zei altijd dat ik hem niet meer terug zou zien als hij naar Roemenië zou vertrekken. Hij lachte dat weg, maar helaas krijg ik nu gelijk.”

Geert laat ook een dochter van 26 jaar na. Over zijn begrafenis is momenteel nog niets duidelijk. “We weten zelfs niet of we hem hier zullen kunnen begraven. Maar uiteraard zullen we er alles aan doen om dat wel te regelen. Maar laat ze daar nu maar eerst hun onderzoek voeren. Hopelijk komt de waarheid snel aan het licht, want dit vreet aan ons.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier