Kortrijkse automobiliste vrijgesproken voor dodelijk ongeval met motorrijder in Kuurne

Redactie KW

Een 33-jarige automobiliste uit Kortrijk, die op 1 februari vorig jaar betrokken was bij een ongeval langs de Brugsesteenweg in Kuurne waarbij een 49-jarige motorrijder uit Ingelmunster het leven liet, is door de politierechter in Kortrijk vrijgesproken.

Op die fatale avond was het op de Brugsesteenweg (N50) in Kuurne gewoontegetrouw aanschuiven tijdens de spits. De vrouw uit Kortrijk had net haar Peugeot 208 volgetankt aan het Lukoilstation en wou de weg dwarsen om links richting Kortrijk te rijden. Een vriendelijke automobiliste die richting Ingelmunster reed, stopte en gaf haar een teken dat ze de weg mocht opdraaien. Op dat ogenblik was de motorrijder echter met zijn Honda-motor de file aan het inhalen.

Hij knalde frontaal op de wagen en overleefde de klap niet. Volgens het openbaar ministerie had de vrouw geen volledig zicht op het verkeer en mocht ze dus haar manoeuvre niet uitvoeren. Maar daar was de automobiliste en haar advocaat niet mee akkoord. De politierechter gaf haar gelijk. De motorrijder haalde de file namelijk aan 77 kilometer per uur in, had alcohol gedronken, cannabis gebruikt, had geen motorrijbewijs, geen verzekering of inschrijving. Volgens de politierechter was de motorrijder voor de automobiliste vooral door de snelheid een onvoorzienbare hindernis. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier