Koningin Astridlaan in Lauwe onderbroken door brand

© CLL
Redactie KW

In de Koningin Astridlaan werden de hulpdiensten omstreeks 14.30 uur opgeroepen voor een brand.

Het waren de arbeiders, op de werf van ‘Blanc De Lys’, die zelf het noodnummer belden. “We waren op de stellingen bezig met de gasbrander, toen plots de vonken op de spouwisolatie oversloegen. Er ontstond een brand. We probeerden het zelf nog te blussen, maar we hadden al snel door dat we het niet onder controle zouden krijgen.” De bouwvakkers konden de stellingen veilig verlaten en niemand raakte gewond.

De brandweerkorpsen van Menen, Lauwe en Wevelgem rukten uit, een standaard procedure zo blijkt. “Wanneer we niet absoluut zeker zijn dat één korps zal volstaan, worden uit voorzorg ook de andere teams opgeroepen”, aldus de officier aanwezig. “We hadden de vuurhaard snel onder controle en konden meteen ook enkele gevoelige punten -hotspots- detecteren. Die hebben we voorzien van Fognails. Met die toestellen konden we de rest van de structuur vochtig houden, geen overbodige luxe met de wind die langsheen de Leie extra speling krijgt.”

De Koningin Astridlaan werd voor het verkeer onderbroken. Van zodra de brandweer de situatie veilig heeft verklaard, zullen voertuigen opnieuw doorgelaten worden.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier