Klein ongeval met vluchtmisdrijf in Wevelgem

Redactie KW

Nadat een auto botste tegen zijn bestelwagen, zag Stefaan Anne de bestuurder doorrijden.

De Wevelgemse fietsenmaker Stefaan Anne was vrijdagmorgen zijn wagen ijsvrij aan het maken toen iemand tegen zijn bestelwagen aanreed. “Ik een doffe knal”, vertelt Stefaan. “Een Peugeot met een donkerbruine kleur had mijn wagen aangereden. Het was even schrikken.”

Bestuurder vluchtte richting Wezelstraat

“De wagen vertraagde en stopte. Ik veronderstelde dat hij of zij zou uitstappen om de verzekeringspapieren in orde te brengen, maar niets was minder waar.” Tot zijn grote verbazing reed de auto weg.

“De bestuurder moet dit gehoord of gevoeld hebben”, gaat Stefaan verder. “De bestuurder stopte en moet gedacht hebben dat niemand hem of haar had gezien. Ik stond immers aan de andere kant van mijn bestelwagen.” Stefaan had de tijd niet om de nummerplaat te noteren, dus vreest Stefaan dat de politie weinig kan doen.

Oproep tot getuigen

Stefaan: “Het is schandalig. Wie gaat nu opdraaien voor de kosten? We konden de weinige schade toch in der minne hebben geregeld?” Het voorval vond plaats in de Visserijstraat in Wevelgem. De bestuurder van de bruine Peugeot nam de vlucht in de richting van de Wezelstraat. Personen die getuige waren van het voorval kunnen zich melden bij de politiezone Grensleie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier