Keukenbrand zorgt voor schade bij bejaarde vrouw in Staden

De zwartgeblakerde dampkap en zwartgeblakerde keuken. © LSi
Redactie KW

Een brand heeft donderdagmiddag voor schade gezorgd in de keuken van een 89-jarige vrouw in het centrum van Staden. Bij het bakken van frietjes liep het fout. Er raakte niemand gewond.

Iets over twaalf uur wou de bejaarde vrouw frietjes bakken in de keuken van haar woning op de hoek van de Vredestraat en de Kleine Veldstraat. Omdat de frietketel het liet afweten, probeerde ze dan maar de frietjes in een pan te bakken. Daarbij liep er iets verkeerd en sloeg de vlam in de pan. Net op dat moment arriveerden haar dochter en schoonzoon. Die slaagden er in het vuur wat te blussen en de brandweer te alarmeren.

Toch waren er bij aankomst van de spuitgasten nog altijd vlammen te zien. Het vuur had zich achter het valse plafond en de kasten in de keuken verspreid. De brandweer had niettemin de brand snel onder controle. De brandschade bleef beperkt tot de keuken. De rest van de woning liep wat lichte rookschade op. De bewoonster kwam er met de schrik van af en kon door buren en familie opgevangen worden.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier