Keukenbrand in Kortrijk kost bejaarde man het leven

29/12/17 om 13:28 - Bijgewerkt om 15:36

In Kortrijk is vrijdagmiddag omstreeks half twaalf een 88-jarige man omgekomen in een woningbrand in Van Ackers Hof op de hoek van Hoog Mosscher met de Meiweg. Dat bevestigt de lokale brandweer. Hoe het vuur is ontstaan, is nog onduidelijk.

Keukenbrand in Kortrijk kost bejaarde man het leven

© NDZ

Een zorgverlener merkte dat er iets mis was aan de woning van de bejaarde man. Ze verwittigde meteen de hulpdiensten. Toen die aankwam, bleek het vuur zich te beperken tot de keuken en was er maar een kleine brandhaard meer.

De man werd in de keuken aangetroffen. Voor hem kon geen hulp meer baten. Naar verluidt was de man slecht te been. Het Parket stuurde een deskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden te achterhalen en liet ondertussen weten dat de brand zo goed als zeker accidenteel ontstond. Wellicht vatte een mouw van het slachtoffer vuur. Van Ackers Hof is een beschermd monument met een tiental kleine sociale woningen die in een kring gebouwd werden. Een kapel verenigt de buurt.

(Belga/NDZ)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!