Jonge vrouw uit Tielt komt om het leven bij botsing

De betreurde Tessy Vandenbussche. © gf
Redactie KW

Een jammerlijk verkeersongeval in Tielt heeft het leven geëist van de 25-jarige Tessy Vandenbussche uit Tielt. De aanrijding gebeurde woensdagochtend, maar donderdagmiddag is het slachtoffer aan haar verwondingen overleden.

Bij een botsing op de Meulebeeksesteenweg in Tielt raakte woensdagochtend rond 6.30 uur Tessy Vandenbussche (25) gewond. De jonge Tieltse reed met haar bromfiets op het fietspad richting haar thuisstad toen ze botste met het voertuig van A.J. (19), eveneens uit Tielt. Net toen de Tessy passeerde, vertrok hij vanop een kasseistrook aan de rechterkant van het bewuste fietspad en wilde hij de weg oprijden.

De Meulebeeksesteenweg in Tielt, waar het dramatische ongeval gebeurde.
De Meulebeeksesteenweg in Tielt, waar het dramatische ongeval gebeurde.© Google Streetview

Door de aanrijding kwam de vrouw ten val en verloor kort na het ongeval enkele keren het bewustzijn. Ze werd meteen naar het Sint-Andriesziekenhuis overgebracht, maar haar toestand was onstabiel. Daar is ze daags na het ongeval uiteindelijk aan haar verwondingen overleden. Tessy Vandenbussche werkte sinds juli 2018 als zorgkundige bij het rusthuis Ter Deeve in Meulebeke.

De verslagenheid is heel groot want Tessy was altijd opgewekt, had steeds tijd voor een babbel of een vriendelijk woord – Griet Serroels, directeur van wzc Ter Deeve

“Bij het vernemen van het tragische nieuws werd er een stil moment gehouden met de collega’s en vervolgens met de bewoners”, reageert Griet Serroels, directeur van wzc Ter Deeve. “De verslagenheid is heel groot want Tessy was altijd opgewekt, had steeds tijd voor een babbel of een vriendelijk woord. Ze lag prima in de groep en was vooral iemand die zichzelf niet op de eerste plaats stelde. Ze hield van haar job. Tessy was ook iemand die er heel graag verzorgd uitzag. Ze had trouwens net voor de allereerste keer een vakantie geboekt naar Duitsland.”

Gevoel voor humor

Tessy kreeg op 2 juli 2018 haar vast contract als verzorgende. “Voordien had ze ook nog een vakantiejob uitgeoefend en als interim ingesprongen voor ze in de frituur ging werken”, weet Griet Serroels nog. “Ze had een goed gevoel voor humor, bracht de bewoners en het personeel graag aan het lachen. Ze was te vinden voor amusement met de bewoners, want ze zong en acteerde heel graag. Haar diepste wens was ooit een toneelopleiding te volgen, maar dat zal er dus nooit van komen.”

(PVH/LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier