Jonge vrouw uit Brugge herstelt na ernstig ongeval, familie stelt Kerstmis uit

Redactie KW

Een 21-jarige vrouw uit Brugge ligt al dagenlang in het ziekenhuis na een zwaar ongeval met haar bromfiets. Elisia Welvaert werd woensdagavond aangereden langs de Blankenbergse Steenweg en liep een schedelbreuk en hersenbloeding op. De feestdagen brengt ze noodgedwongen door op midcare.

“We kunnen alleen maar hopen dat ze niks overhoudt aan het ongeval. Kerstmis vieren doen we als ze thuis is“, klinkt het bij de familie.

Het zijn bange dagen voor de familie van de jonge studente kleuteronderwijs. Praten gaat sinds dit weekend opnieuw vlot. Ook haar gedachten zijn steeds helderder. Toch blijft het voorlopig onduidelijk hoe ze zal herstellen. “De dokters kunnen nog steeds niet beloven dat ze er niks aan zal overhouden“, zucht haar pleegmoeder Anneke De Neve. Ze ging haar 21-jarige pleegdochter de laatste dagen verschillende keren opzoeken en zag tot haar grote opluchting beterschap. “Natuurlijk denk je in het begin meteen het ergste. Vlak na het ongeval was Elisia buiten bewustzijn. Ook de aard van de verwondingen waren en zijn nog steeds ernstig. Gelukkig heeft ze steeds meer heldere momenten. Sowieso wacht haar nog een hele lange revalidatie.” Over de aanrijding zelf kan de jonge vrouw zich niks herinneren. Volgens de politie zijn de omstandigheden duidelijk. “De bromfietser werd aangereden door de wagen van een jonge Blankenbergenaar die vanuit een parking de baan opreed. Dat wordt bevestigd door de schade aan de bromfiets”, klinkt het daar.

Wij zijn vooral blij dat Elisia nog leeft en waarschijnlijk helemaal zal herstellen

Voor de familie van het meisje blijven er echter nog veel vragen onbeantwoord. “Zelf zijn wij van heel weinig op de hoogte. De politie blijft karig met commentaar. Ze willen eerst Elisia zelf ondervragen”, zegt Anneke. Wanneer dat zal gebeuren is onduidelijk. “Het belangrijkste is nu haar herstel. Ze is op dit moment niet in staat een verhoor af te leggen. En dan nog: Elisia herinnert zich helemaal niks meer. Het enige wat we zeker weten is dat het woensdagavond even voor 20 uur gebeurde.”

Opvallend: twee dagen na het ongeval deed de vriend van het slachtoffer een oproep naar getuigen. Ook dat bewijst dat de omstandigheden voor de familie niet duidelijk zijn. De brommer van de jonge vrouw is alvast rijp voor de schroothoop. “Al is dat bijzaak. Wij zijn vooral blij dat Elisia nog leeft en waarschijnlijk helemaal zal herstellen. Mogelijk houdt ze hoorschade over aan het ongeval. Duidelijkheid daarover is er nog niet”, aldus de pleegmoeder.

Uitgestelde Kerstmis

De feestdagen thuis doorbrengen zit er voor de 21-jarige niet in. Door de ernst van haar verwondingen -ze liep een schedelbreuk en hersenbloeding op – ligt ze al een kleine week in het ziekenhuis. Zelf is Elisia er het hart van in. “Tijdens een van onze bezoeken maakte ze dat heel erg duidelijk. ‘Ik zal het kerstfeestje thuis missen’, vertelde ze. Op zo’n moment breekt je hart en wil je niks anders dan haar helpen”, vertelt Anneke De Neve. “Daarom hebben we beslist om Kerstmis nog een keer te vieren als ze naar huis mag. Op die manier krijgt Elisia alsnog haar kerstfeest.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier