Is er een pyromaan op pad in Gistel?

De haag achter een woning werd vermoedelijk in brand gestoken. © IPD
Redactie KW

Na enkele branden is Gistel rijst in de gemeente het vermoeden dat er een pyromaan aan de slag zou kunnen zijn. Ook woensdagavond woedde er een hevige brand.

Woensdag even voor middernacht kreeg de brandweer van Gistel een oproep binnen van een buitenbrand bij het houtverwerkend bedrijf Leerman. Toen ze daar aankwamen, bleek het niet om de houthandel te gaan, maar om een haag die gelegen is achter Leerman, in de Abelenlaan 19. De vlammen sloegen op dat moment al hoger dan het dak van de bijgelegen woning. Zo’n 40 meter haag stond in brand. De brandweer had de handen vol met het blussen van de bomen, aangezien er een strakke wind was.

De vlammen sloegen metershoog.
De vlammen sloegen metershoog.© IPD

Vermoedelijk is het vuur aangestoken, volgens de brandweercommandant. Iets verder in de wijk werd er nog een brandhaard ontdekt door enkel buurtbewoners, maar daar was het vuur vanzelf gedoofd. Een branddeskundige werd verwittigd om te kijken hoe de haag in brand werd gestoken. Al eerder werd er brand gesticht in Gistel, waardoor nu de vraag rijst of het om dezelfde pyromaan gaat als toen.

(IPD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier