Inno in Oostende ontruimd door groot waterlek

© DJ
Redactie KW

Op de hoek van de Kapellestraat en de Ooststraat is dinsdagmiddag een groot waterlek ontstaan. De Inno moest ontruimd worden.

Het gebouw in de Kapellestraat waar vroeger de bekende tearoom Cappuccino gevestigd was, werd recent helemaal afgebroken. Bij de werken raakte de aannemer een hoofdwaterleiding. In een mum van tijd stond de werfput volledig onder water. Gelukkig vielen er geen gewonden bij het lek. De lokale politie, de brandweer van Oostende en de watermaatschappij kwamen ter plaatse om de schade op te meten, te herstellen, water weg te pompen en de omgeving af te zetten.

Ook de drukke winkelstraat kwam deels onder water te staan. Vooral Galeria Inno werd daarbij zwaar getroffen. Klanten en werknemers moesten uit veiligheidsoverweging het gebouw verlaten. “De Inno werd volledig ontruimd door de politie. Door het drukkende water was er instortingsgevaar“, klinkt het bij de politie. De hulpdiensten waren uren in de weer om het lek onder controle te krijgen. Ook ‘s avonds werd de brandweer van Oostende nog opgeroepen om water weg te pompen in de Kapellestraat. Hoe groot de schade is aan de winkels is nog niet duidelijk.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier