Hinder omgevallen torenkraan blijft nog even duren

© BELGA
Redactie KW

De hinder na het ongeval met de omgevallen torenkraan in Nieuwpoort is nog niet voorbij.

Er werd om veiligheidsredenen een ruime perimeter rond de getroffen site ingesteld. Dit gebied zal afgezet worden met herashekkens en nadars. Er worden immers slechte weersomstandigheden en rukwinden voorspeld en daardoor kunnen er loszittende brokstukken of dakpannen naar beneden vallen. De rijbaan en het voetpad van de Franslaan zullen hierdoor niet te bereiken zijn. Na het weekend zal deze perimeter terug verkleind worden. De mensen worden nog steeds aangeraden om uit de buurt te blijven en dit om veiligheidsreden.

Vannacht zal de politie ook permanent aanwezig zijn om dit afgezette gebied te controleren.

Het opruimwerk aan de kraan vordert goed. Hierdoor zal de Albert I-laan, die voordien niet toegankelijk was, opnieuw vrij zijn.

Hinder omgevallen torenkraan blijft nog even duren

De garages onder Residentie Mosselbank blijven niet toegankelijk omdat de doorgang nog steeds versperd is. De garages onder de Franslaan daarentegen zijn wel toegankelijk. Mensen kunnen in- en uitrijden. Uit de ondergrondse parking van Residentie Morgenzon kan men tevens uitrijden, maar niet inrijden.

Bewoners die persoonlijke spullen willen ophalen uit de appartementen die onbewoonbaar verklaard werden, kunnen dit doen na overleg met hun syndicus. Hij zal dan contact opnemen met de brandweer en politie die voor de nodige begeleiding zullen zorgen.

Voor de ingang van het appartementsblok 'Morgenzon' werd een container geplaatst, om bezoekers te beschermen tegen vallende brokstukken.
Voor de ingang van het appartementsblok ‘Morgenzon’ werd een container geplaatst, om bezoekers te beschermen tegen vallende brokstukken.© JT

Gisteren, 28 december, werden de eindejaarsactiviteiten in Nieuwpoort-Bad, op het Hendrikaplein, gestaakt. Tijdens het weekend gaan deze activiteiten gewoon opnieuw door met een aangepast programma dat iets meer ingetogen is.

Het noodnummer is niet langer bereikbaar. Bewoners kunnen wel steeds contact opnemen met hun syndicus indien ze met vragen zitten.

(Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier